Meteorologii avertizeaza ca temperaturile maxime pentru urmatoarele trei zile se vor situa intre 8-9 grade Celsius, iar minime le vor fi de 2 grade Celsius. Codul galben emis de meteorologi este valabil pana miercuri, la ora 20:00, pentru intensificari ale vantului, ninsori viscolite si stratat consistent de zapada care se va depune. De asemenea, se atrage atentia soferilor sa nu plece neechipati la drum pentru a evita incidentele neplacute.

Totodata, meteorologii avertizeaza ca de miercuri seara de la ora 20:00 si pana joi dimineata la ora 10:00, vor fi intensificari ale vantului si zapada spulberata in sud-estul teritoriului, iar temperaturile vor ramane scazute indeosebi de rece in toata tara. Vantul va sufla in acest interval cu viteze de 45-55 km/h, in rafale ajungand pana la 60 km/h. Pe parcursul noptilor, va fi ger in toata tara, temperaturile vor fi si sub -10 grade Celsius in special in nordul, nord-estul si centrul tarii.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor insemnate cantitativ va fi mai crescuta in intervalul 30 noiembrie–3 decembrie.

In majoritatea zonelor tarii, ziua de 30 noiembrie va avea valori diurne mai blande, care vor urca pana la 8 gade Celsius, care ulterior vor scadea pana la 1-2 grade Celsius, indeosebi dupa data de 2 decembrie.

Local, in Transilvania vor fi inregistrate precipitatii in cantitati reduse, iar temperaturile se vor ingistra temperaturi medii care se inadreaza in media normala pentru aceasta perioada a anului, care vor scadea sub zero grade pe timpul noptii.

In Maramures, doar ziua de vineri va dauce o usoara crestere a temperaturile, urmand de sambata o racire considerabila a vremii, ajungand pana la maxime de 0 grade Celsius pe timpul zilei. Probabilitatea de a se inregistra precipitatii este redusa.

In Moldova, temperaturile in urmatoarele zile vor ajunge pana la  6-8 grade Celsius, regim termic incadrat in valorile medii ale acestei perioada a anului.

Dobrogea va avea una dintre cele mai importante cresteri ale temperaturilor in aceste zile, pana la 13 grade Celsius la amiaza, iar noaptea vor fi de 9-10 grade. Precipitatiile sub forma de ploaie se vor inregistra insemnat cantitativ in primele zile ale lunii decembrie.

In Muntenia temperaturile vor creste progresiv, media valorilor diurne de pana la 9 grade, iar cele nocturne se vor situa in jurul a 7 grade Celsius. Precipitatiile vor fi insemnate cantitativ, incepand cu ziua de vineri, urmand sa scada cantitativ incepand de luni.

Temperaturile vor fi in continua scadere in Oltenia, de la 5-7 grade Celsius la -2 grade. Precipitatii insemnate cantitativ vor fi inregistrate inca de vineri.

La munte vremea se va incalzi usor, cu o valoare maxima de 1-3 grade Celsius, iar pe timpul noptii de pana la -10, -8 grade. Precipiatiile sub forma de zapada vor fi insemnate cantitativ si se va depune un strat considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here