Pe teritoriul Romaniei in ultima perioada de timp au fost emise o serie de avertizari din partea meteorologilor de cod galben sau rosu de vreme instabila si furtuni violente. Cantitatile insemnate de apa si lipsa padurilor, cat si a digurilor, au dus la rezultatul neplacut ca multe locuinte sa fie inundate, oamenii pierzand in acest fel tot ceea ce au strans o viata intreaga.

Au avut de suferit atat oameni, cat si animalele pe care le aveau in curti. Cei care au sarit prima data in ajutor au fost pompierii, care au depus toate eforturile ca inundatiile sa fie evitate, cel putin in zonele locuite. Din pacate, acest lucru nu a fost apreciat de localnici, care au preferat sa stea sa se uite cum un singur om munceste in timp ce ei stateau cu mainile in san.

Poza zilei vine din localitatea Piatra-Neamt, cartierul Valeni. Localnicii s-au gandit ca este mult mai bine sa vada cum lucreaza un singur pompier impotriva apei care urma sa ajunga in locuintele lor decat sa il ajute. In imagine se observa cel putin sapte barbati care ar fi putut sa il ajute, iar inundatia sa fie evitata.

Localnicii au afirmat ca astfel de scene sunt frecvente in cartierul in care locuiesc, ba nu de putine ori pompierii sunt amenintati sau li se reproseaza ca muncesc prea incet, iar apa va ajunge in curtile lor, urmand sa depuna sesizari la organele abilitate. Insa, in tot acest timp localnicii nu fac altceva decat sa stea de vorba sau sa emita pretentii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here