Vestea nu le-a picat bine bugetarilor! Inca din prima zi lucratoare a primului an, Lia Olguta Vasilescu anunta masuri extrem in perioada urmatoare! Inceputul de an aduce o veste foarte proasta angajatilor la stat, foarte multi riscand sa ramana fara locuri de munca inca din primele saptamani ale anului. 

Bugetarii vizati sunt cei din cadrul ANAF, Parlament, dar si din ministere. Desi parea ca anul 2019 incepe bine pentru toata lumea, ministrul Eugen Teodorovici a facut anuntul noilor masuri fiscale, ceea ce inseamna mariri ale salariului minim, dar si mariri ale angajaritilor care lucreaza in constructii. Totodata, urmeaza sa se mareasca si punctul de pensie. Consecinta acestor mariri se simte in buzunarele tuturor cetatenilor: s-a marit pretul tigarilor, al energie si al carburantilor.

Iar vestile proaste nu se opresc aici, Lia Olguta Vasilescu anuntand masuri extreme, la care se gandeste inca de anul trecut, iar acum le va pune in practica:

“Este foarte posibil sa se faca reduceri de personal si e normal sa fie asa pentru ca sunt foarte multe scheme de personal umflate. Si am spus-o si cand eram primar ca, daca maine pleaca jumatate din primarie, nu se cunoaste.

 De altfel, eu am inceput o procedura de reorganizare pe Ministerul Muncii. Asa cum stiti, sunt patru entitati in subordinea Ministerului Muncii in judete si sigur ca de acolo ne este foarte simplu sa facem o reorganizare in minister.”

Aceasta a continuat seria dezvaluirilor: “Odata, dispar jumatate din functiile de conducere judetene – e normal sa fie asa – adica, in loc sa ai patru entitati, la fel poti sa ai doua cu acelasi numar de personal, dar cu functiile de conducere la jumatate, si, in plus, noi avem cam 1.500 de persoane care trebuie să fie angajate la Casa Nationala de Pensii pentru a putea sa fie recalculata Legea pensiilor si atunci mare parte din acest personal de care nu mai avem nevoie in anumite astfel de entitati il vom redirectiona spre Casa Nationala de Pensii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here