Romania se afla sub avertizari emise de catre meteorologi de foarte multe zile, indeosebi cod calben si portocaliu caracterizate prin instabilitate termica accentuata si cantitati de apa insemnate, cauzand nenumarate inundatii in tara.

Sfatul meteorologilor constinua sa fie acelasi pentru cetateni – in acest interval sa evite deplasarile pe teritoriul tarii si sa se informeze despre avertizarile meteo in vigoare.

In acest moment este in vigoare si un cod galben pe fluviul Dunare avertizand despre pericolul de a se produce inundatii, iar judetele Mehedinti, Olt, Dolj si Teleorman se vor afla sub cod portocaliu de inundatii in perioada 8 – 10 iunie.

Meteorologii au extins avertizarile de cod galben de vreme rea pana azi la ora 23:00 pentru mai bine de jumatate din teritoriul tarii. Mai exact, regiunile Banat, Crisana, vestul si sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul si vestul Moldovei, estul si nordul Munteniei si zonele de munte.

Acest cod galben poate fi extins pana vineri, ora 23:00. Instabilitatea termica va fi prezenta pe aproape intregul teritoriu al Romaniei. Codul aflat in vigoare face referire la fenomene extreme si meteorologii avertizeaza ca se pot schimba avertizarile de cod galben in cod portocaliu pe parcursul zilei.

In aceasta perioada se vor semnala ploi cu aspect torential, insotite de intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie, descarcari electrice si caderi de grindina – de mici sau mari dimensiuni.

Cantitatile de apa care se vor intregistra in aceasta perioada vor fi incadrate intre 15 – 25 l/mp, iar izolat se vor inregistra pana la 35 – 40 l/mp. Aceste fenomene vor fi prezente indeosebi in a doua parte a zilei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here