Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunta ca, incepand cu anul 2019, calatoriile cu transportul in comun vor fi gratuite pentru mai multe categorii de cetateni. Aceasta a marturisit ca isi doreste sa incurajeze cetatenii sa foloseasca transportul in comun in favoarea masinilor proprii, iar traficul sa fie mult mai lejer in Bucuresti!

In momentul de fata, in Bucuresti, beneficieaza de gratuitate doar pensionarii, copiii cu varsta de pana la 7 ani, veteranii de razboi, revolutionarii, dar si urmasii acestora, fostii detinuti politici si persoanele cu handicap.

Gabriela Firea intentioneaza sa achizitioneze un numar impresionant de autobuze si tramvaie, apoi sa introduca acest nou proiect care vizeaza gratuitatea in vederea utilizarii transportul in comun in Bucuresti. Astfel, ii raspunde colegului sau din opozitie, care a acuzat-o ca nu va adopta niciodata acest proiect si au fost doar niste vorba spuse in timpul campaniei electorale.

De asemenea, ieri au fost deja adoptate doua noi proiecte de hotarare care vizeaza utilizarea gratuita a transportului comun in Bucuresti a elevilor din invatamantul preuniversitare, dar si insotitorii pensionarilor cu domiciliu stabil in Capitala!

Primarul General a Capitalei a declarat: “Aveam aceasta achizitie de autobuze Euro 6: 100 vin anul acesta, 300 vin pana la anul, in vara, in luna iulie. De asemenea, achizitionam 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 400 de autobuze pe gaz natural comprimat.

De aceea, cred ca este o strategie corecta: in momentul in care avem un parc auto bine dimensionat, sa putem sa acordam si aceasta facilitate a gratuitatii, scopul fiind acela de a dimensiona pe cat mai mult posibil prezenta in trafic a autoturismelor personale si cetatenii sa aleaga transportul public in comun.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here