Elena Udrea si Alina Bica au fost arestate pe strada, in Costa Rica, in decursul zilei de miercuri. Cele doua au plecat din Romania dupa ce au fost condamnate definitiv si au cerut azi politic autoritatilor din Costa Rica. Blonda a fost condamnata cu executare in celebrul Dosar Gala Bute.

Cele doua sunt date in urmarire internationala si au fost ridicate de pe strada in jurul orelor 10:00, conform site-ului Autoritatii de Investigatii Judiciare din Costa Rica. In filmuletul prezentat pe site-ul autoritatii, Elena Udrea apare in Compania a doua persoane, care imping un carucior roz. Totul se intampla in apropierea locuintei sale din Costa Rica, chiar la cafeneaua la care merge aproape in fiecare zi. Alina Bica se pare ca a fost arestata la ora 14:00.

Cel care a vorbit despre aceasta arestare, in direct la Digi24, a fost avocatul Elenei Udrea, care a primit toate informatiile de la Adrian Alexandrov:

“In acest moment, Elena Udrea este la sediul Interpol, pentru a fi dusa la o instanta din Costa Rica. Nu am vorbit cu Elena Udrea, am vorbit cu Adrian (Adrian Alexandrov, partenerul de viata al Elenei Udrea, n.r.). Mi-a spus ce s-a intamplat, ca era langa o cafenea din zona in care locuieste si s-a prezentat cineva de la Interpol din Costa Rica, care a invitat-o la sediu pentru procedura de extradare la solicitarea statului roman.

Cu siguranta, va fi prezentata instantei, care va analiza toate aspectele care tin de aceasta situatie, inclusiv faptul ca Elena Udrea are o fetita de doar 10 zile si va tine cont, probabil, si de statutul de azilant pe care l-a obtinut deja – temporar, ce-i drept, si se va pronunta pe cererea de extradare.

Din punctul meu de vedere, nu va dispune extradarea, mai ales pentru faptul ca are o fetita, care are cetatenie costaricana, cu drepturi protejate de legea de protectie a copilului din Costa Rica, una dintre prevederi fiind ca un copil nu trebuie despartit de mama lui.”

Alina Bica si Elena Udrea au fost supravegheate si monitorizate de membrii ai Agentiei de Investigatii Judiciare in colaborare cu Directia de Informatii si Securitate Nationala si s-a dispus arestarea lor. Pentru blonda de la turism s-a emis o notficare rosie in baza de date Interpol pentru savarsirea infractiunilor de mita si abuz in serviciu, emise de Interpol Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here