Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme rece, ninsori abundente, viscol si polei pana vineri la pranz, care se poate prelungi. Soferii sunt rugati sa isi amane deplasarile in aceasta perioada si sa nu plece la drum decat daca masinile sunt echipate corespunzator pentru conditiile meteo nefavorabile!

Vremea continua sa se mentina rece in majoritatea zonelor tarii, cu valori pe timpul zilei ce vor oscila intre -5 si 0 grade Celsius, iar pe timpul nopti vor cobori pana la -14 grade Celsius. Precipitatiile sub forma de ninsoare isi vor face simtita prezenta tot mai intens.

Conform prognozei pentru perioada 9 – 11 ianuarie 2019, precipitatiile inregistrate vor fi sub forma de ninsoare, vantul va sufla slab spre moderat, iar zapada va fi viscolita. In Dobrogea, sudul si estul Munteniei, dar si in sud-estul Moldovei precipitatiile inregistrate vor fi mixte, iar conditiile favorabile formarii poleiului. Cantitatile de apa vor depasi 15 – 20 de l/mp.

In decursul noptii de joi spre vineri se vor inregistra intensificari ale vantului, care vor ajunge in rafala la 55-65 km/h pe crestele montane si in Moldova, iar ninsoarea va fi viscolita.

In Bucuresti vremea va fi in general inchisa si se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare, iar stratul care se va depune va fi intre 6 si 10 cm. Vantul va sufla slab spre moderat, iar in rafale va ajunge pana la viteze de 30 km/h. In noaptea de joi spre vineri se vor inregistra precipitatii mixte, sub forma de lapovita si ninsoare, iar temperaturile scazute vor favoriza aparitia poleiului. Vineri va ninge slab, iar stratul care se va depune va fi foarte mic, de 1-3 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here