Ieri ne avertizau meteorologii ca vremea se va schimba la nivelul intregului teritoriu si ca valul polar isi va face simtita prezenta! Daca ieri vorbeau doar despre temperaturi scazute si precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare, azi au emis un cod galben si un cod portocaliu de vant puternic la nivelul intregii tari!

Iarna isi ia atributiile in serios si isi intra in drepturi din ce in ce mai accentuat! Administratia Nationala de Meteorologie a emis in decursul acestei zile o avertizare de vreme servera, care vizeaza intregul teritoriu al Romaniei.

Romania va fi cuprinsa de un val de vant puternic, ceea ce i-a facut pe meteorologi sa emita doua coduri pentru perioada 23 octombrie, ora 22:00 si 24 octombrie, ora 22:00.

Conform ANM, in zonele de munte se vor inregistra precipitatii sub forma de ninsoare, dar se vor semnala si intensificari ale vantului. La altitudini de peste 1500m, vantul va sufla cu viteze de pana la 70 – 80 km/h, viscolind zapada, iar vizibilitatea va fi redusa. La altitudini de peste 1800m vantul va sufla mai intens, ajung si la 90 km/h. In aceste zone este instituit codul galben. Aceste fenomene vor fi prezente in noaptea de marti spre miercuri.

In cursul zilei de miercuri, 24 octombrie, vantul se va intensifica in majoritatea zonelor tarii, tot teritoriul fiind sub avertizare de cod galben. Viteza cu care va sufla vantul va fi cuprinsa intre 55 – 60 km/h, iar in rafale poate ajunge pana la 65 – 70 de km/h. Cantitatile de precipitatii vor fi cuprinse intre 15 si 25l/mp.

Totodata, pentru judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Caras-Severin si Giurgiu este emisa avertizare de cod portocaliu din partea meteorologilor. Vantul va sufla cu viteze de pana la 80 – 90km/h.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here