Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să pui niciodată lângă sarmale. Mulți români adoră acest ingredient, dar este recomandat să renunțe la el dacă nu vor să pună câteva kilograme în plus după sărbători.
Ingredientul pe care să nu îl pui niciodată lângă sarmale, dezvăluit de Mihaela Bilic
Crăciunul este peste doar câteva zile, iar multe gospodine au început deja să se pregătească pentru această sărbătoare, mai ales atunci când vine vorba de masa de Crăciun.
Sarmalele se află printre preparatele cele mai consumate de sărbători. Sunt sățioase, delicioase și pot fin condimentate în funcție de preferințele fiecăruia.
Cu toate că multe persoane le consumă cu mămăligă, ar trebui să renunțe la acest obicei. Este recomandat să facă acest lucru mai ales dacă vor să-și mențină silueta chiar și după sărbători. Nutriționistul a explicat care este motivul.
Din moment ce sarmalele combină carnea cu cerealele, dar și cu legumele, nu este nevoie și de mămăligă, ci pot fi consumate ca fel de mâncare principal.
“Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.
Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.
Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a explicat specialista în mediul online, acum ceva timp, notează romaniatv.ro.
Câte sarmale e bine să mănânci de Crăciun
Mihaela Bilic a făcut câteva recomandări pentru a evita să mâncăm prea mult la masa de Crăciun. În afară de faptul că e bine să renunțe la mămăligă, persoanele care vor să aibă aceeași greutate și după masa de sărbători trebuie să consume doar câteva sarmale.
Astfel, potrivit nutriționistului, cinci sarmale sunt suficiente pentru a nu avea probleme cu kilogramele în plus. De asemenea, e bine ca umplutura să fie făcută din carne tocată din pulpă de porc.
Sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii, fără ulei, iar smântâna doar de decor. Aceasta din urmă poate fi înlocuită, în schimb, cu iaurt grecesc sau cu unul care conține 2% grăsime.