Ministerul Educatiei a luat in seama avertizarea transmisa de catre Ministerul Sanatatii si a decis ca ziua de vineri sa fie libera pentru elevi din cauza numarului crescut de cazuri de gripa, care deja a facut numeroase victime la nivel national.

Toate unitatile de invatamant preuniversitar din Romania nu vor tine cursuri nici in ziua de vineri. Conform Codului Muncii, ziua de joi este libera la nivel national, fiind sarbatoare legala.

Decizia a fost luata in decursul zilei de azi, 23 ianuarie, dupa ce specialistii Institutului National de Sanatate Publica au declarat deja a doua saptamana cu caracter epidemic. In cazul in care se va prelungi aceasta perioada cu inca o saptamana, in Romania se va declara epidemie de gripa.

Masurile de prevenire si control au fost demarate de catre Ministerul Sanatatii inca de saptmana trecuta si se vor mentine cel putin pentru inca o saptmana.

Representantii Ministerului Sanatatii au facut public comunicatul in care sugerau ca ziua de vineri sa fie declarata libera pentru elevi: “Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019.

Aceasta masura a fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educatiei Nationale. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata ofical zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati.”

In cazul in care prezentati simptome ale gripei, trebuie sa va prezentati cat mai repede la medicul de familie. De asemenea, pentru evitarea raspandirii virusului trebuie sa aveti o igiena adecvata a mainilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here