In urma cu mai bine de o luna de zile, stirea despre arestarea Elenei Udrea si prietenei sa, Alina Bica, in Costa Rica, a tinut o buna perioada prima pagina a ziarelor. Celor doua au la dispozitie 2 luni pentru a beneficia de un proces echitabil. In acest timp, statul roman trebuie sa aduca dovezi pentru a se stabili daca vor fi extradate sau nu. 

Avocatul din Romania al blondei de la Turism nu doarme. Speculeaza toate modificarile aduse legilor justitiei in favoarea clientei sale. Elena Udrea a luat decizia de a pleca Costa Rica inca din luna februarie a acestui an, atunci cand a luat decizia de a solicita statut de azilant politic. Motivul pentru care a luat aceasa decizie a fost ca procesul din Romania nu i s-a parut unul corect. Intre timp, in tara, procesul s-a incheiat, iar deznodamantul a fost condamnare cu executare.

O buna perioada si-a trait viata linistita in Costa Rica, insa la numai 10 zile de la nasterea fetitei sale, aceasta a fost ridicata de pe strada din San Jose de catre agentii Interpol si retinuta in arest preventiv.

Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind completurile de cinci judecatori de la Inalta Curte sunt considerate neconstitutionale, pentru ca, incepand cu anul 2014, doar 4 dintre cei 5 magistrati au fost alesi prin tragere la sorti.

Avocatul blondei, Veronel Radulescu, a dezvaluit ca asteapta decizia finala venita din partea CCr pentru a stabili urmatoarea strategie. Are ca termen de publicare luna decembrie a acestui an: “Nu stim deocamdata ce o sa facem. Sa vedem decizia Curtii, publicata, redactata, si motivata, sa vedem considerentele, ce portite ne ofera, ce solutii si atunci vom analiza toate posibilitatile pe care ni le ofera legea.”

Daca in urma deciziei CCR, avocatul Eleni Udrea va cere rejudecarea procesului, aceasta va putea fi eliberata din inchisoarea din Costa Rica chiar inainte de sfarsitul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here