În această dimineață este doliu în România, după ce s-a aflat că Ilie Șerbănescu a murit la 81 de ani. Fostul ministru al Reformei suferea de o boală gravă.

Doliu în România. A murit Ilie Șerbănescu, la 81 de ani

După Revoluția din decembrie 1989, printre cei care au pus umărul la reformarea economică a noului stat democratic românesc a fost și eminentul profesor Ilie Șerbănescu, un reputat analist economic și, de altfel, fostul ministru al Reformei.

Din păcat, în cursul acestei dimineți, reputatul economist s-a stins din viață, după lupta cu o boală extrem de grea, iar anunțul avea să fie făcut de soția acestuia, pe rețelele de socializare:

„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris pe Facebook Cristina Șerbănescu, soția fostului ministru.

Din primele informații, furnizate de apropiați, Ilie Șerbănescu va fi depus la capela Bisericii Cașin, unde va avea loc și slujba religioasă de înmormântare.

Reputat analist economist și reformatorul României

Ilie Șerbănescu se năștea în 1942, iar la vârsta studenției avea să aleagă Academia de Studii Economice din Capitală, absolvind-o în 1978. Cu o capacitate extrem de ridicată de a vedea lucruri acolo unde alții nu le vedeau și un extrem de bun analist în zona economiei, Ilie Șerbănescu și-a demonstrat calitățile și abilitățile în toți acești ani.

După 1990, avea să intre în guvernul condus de Victor Ciorbea, pe o perioadă de un an de zile, timp în care a pus umărul la reformarea economică a României.

După acest moment, Ilie Șerbănescu avea să devină o prezență aproape permanentă pe micile ecrane, în încercarea de a explica, pe înțelesul românilor, schimbările economice ale economiei de piață prin care trecea România în acele zile. Este autorul a mai multor lucrări de specialitate, 5 la număr, parte dintre ele srise între anii 1978 – 1980, dar și între 1994 – 2018.

S-a stins din viață un profesionst

Jurnalist prodigios, Ilie Șerbănescu avea să scrie în toată cariera sa peste 600 de articole de presă, de specialitate, parte dintre ele fiind studii legate de reformele economice ale primilor ani de democrație ai României.

Jurnalistul și celebul alist economist lua decizia să se retragă din viața publică, și datorită problemelor grave de sănătate. După o luptă grea cu boala, celebrul jurnalist s-a stins din viață la 81 de ani, iar printre cei care au reacționat la aflarea veștii se numără și Maria Grapini:

„Am aflat cu tristețe ca domnul Ilie Șerbănescu a plecat dintre noi! L-am cunoscut Și am colaborat la mai multe emisiuni economice pe vremea când conduceam patronatul din textile.

Ne prețuiam reciproc și pot spune fără teama de a greși că, domnul Profesor, Ministru Ilie Șerbănescu era un specialist în economie, dar era și un mare român.

Suferea pentru orice pierdere economică a României și suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu sa-l odihnească!”, a scris Maria Grapini, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here