Taxa Oxigen va intra în vigoare peste două săptămâni. Care sunt tarifele și amenzile. Primăria Capitalei a anunțat că peste două săptămâni mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu mai au voie să intre în centrul Bucureștiului.

Taxa Oxigen va intra în vigoare peste două săptămâni. Care sunt tarifele și amenzile
Potrivit Digi24, bucureștenii care au mașini cu normă de poluare sub Euro3, nu vor mai putea circula în centrul Capitalei. Legea intră în vigoare peste două săptămâni. Restul populației din București va plăti o vinietp de 15 lei pe zi sau 1.900 de lei pe an.

Cei care au mașină de poluare Euro 3, pot intra în Centrul Bucureștiului în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ștefan cel Mare, Șoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, zona numită ZACA.

De asemenea, cei care nu vor dori să plătească pe zi, își vor putea scoate abonament.

Vinieta Oxigen intra în vigoare peste două săptămâni
Persoanele care au mașini non Euro vor plăti 300 de lei pe lună sau 1.900 de lei pe an, iar cei care au un autoturism Euro3,taxa este de 100 lei pentru 30 de zile și 700 de lei pentru tot anul.

Cei care au mașini Euro 4 pot circula liniștiți până la anul, dar de la 1 ianuarie 2021 și ei vor plăti taxa Oxigen.

Din anul 2022, cei care au mașini non Euro, Euro 1 sau Euro 2 nu vor mai avea acces deloc în București, iar din 2024 cei cu Euro 3 nu vor mai avea voie.

„Mie mi se pare o mare prostie, o să vadă madam Firea (primarul Capitalei – n.r.) la alegeri ce iubire mare o să primească pentru chestia asta. Mi pare o chestie stupidă. Bucureştiul nu este nici Londra nici Milano”, spune un bucureștean.

„Păi probabil că o să ne mutăm din România, să rămână doamna Firea singură aici”, a spus altul.

loading...

Tarife și amenzi
Primăria Capitalei a instalat deja camere de supraveghere car eăi vor depista în trafic pe cei care poluaează excesiv cu mașinile. Camerele vor scana numerele de înmatriculare, iar cei care nu respectă legea vor primi o amendă de până la 2.000 de lei.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here