Stirea despre arestarea Elenei Udrea si a prietenei sale, Alina Bica, pe strazile din San Jose, a tinut o buna perioada prima pagina a ziarelor. Initial, celor doua li s-au dat la dispozitie 2 luni pentru a beneficia de un proces corect. In acest timp,statul roman trebuie sa aduca dovezi pentru a se stabili daca vor fi extradate sau nu. Pana acum celor doua li s-au respins doua cereri de eliberare.

Primul termen al procesului Elenei Udrea a fost la inceputul lunii noiembrie, timp suficient pentru autoritatile din Romania sa aduca probe solide la dosar pentru a explica de ce vor extradarea acesteia. Dar si timp suficient pentru Elena Udrea sa isi consolideze apararea. Avocatul acesteia sustine ca, in urma probelor depuse, este aproape sigur ca aceasta nu va fi extradata.

Elena Udrea a mizat pe faptul ca are un copil de cateva luni acasa, care trebuie alaptat. Insa cererea ei a fost respinsa. Daca ii era acceptata, atunci s-ar fi creat un precedent, pentru ca in inchisoarea din Costa Rica mai sunt cateva sute de detinute care, la randul lor, sunt mame.

Daca la prima cerere refuzata, aceasta inca mai spera ca va fi eliberate, se pare ca nici cea de-al doilea demers la instanta constitutionala din Costa Rica nu a reusit sa ii convinga pe judecatori sa o lase in libertate.

Conform jurnalistilor locali, la proces, Alina Bica a sarit in apararea prietenei sale: “Lasati-ma pe mine in inchisoare, dar lasati-o pe ea in libertate. Judecatori Tribunalului din Pavas au fost de neclintit in fata acestei afirmatii.

Se pare ca cele doua vor ramane in inchisoare pentru o perioada nedeterminata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here