Fuego este artistul care si-a castigat faima cantand melodia “Seara de Craciun”, cunoscuta de catre fani dupa celebrele verssuri “Impodobeste, mama, bradul”. El povesteste ca nu a avut sarbatori imbelsugate cand era mic deoarece a crescut intr-o familie modesta, insa era foarte fericit cand mama lui reusea sa-i cumpere de la alimentara doua portocale.

Artistul isi aminteste cu drag ca in curtea bunicii sale gasea gutui, pe care le punea sub brad pentru a mirosi frumos in casa in timpul sarbatorilor. Mirosul persista pana la Craciun si uneori chiar si pana la Revelion.

„Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare a copilariei mele. N-o sa pot niciodata sa uit cum cu greu imi gasea mama cele doua portocale pe care le lua de la alimentara, pentru ca, stii, trebuia sa ai relatii ca sa obtii doua portocale. Pe langa asta, gaseam gutui in curtea bunicii mele, avea un gutui superb ai puneam cateva gutui sub brad, ca sa miroasa frumos in casa in timpul sarbatorilor de Craciun si Revelion. Sunt momentele unice ale copilariei, pe care nu am cum sa le uit”, a povestit Fuego pentru Libertatea.

Paul Surgiu, pentru ca acesta este numele real al lui Fuego, povesteste sicum au pornit cantecele dedicate parintilo si oamenilor dragi din viata lui. Isi aminteste cum cei din jurul sau, desi nu aveau posibilitati financiare, incercau sa ii faca sarbatorile frumoase si pline de bucurie. Mama lui mergea la Budapesta de unde ii cumpara ciocolata cu alune, deoarece in tara nu se gasea, iar cand nu avea, ii gasise un inlocuitor, Cavit. Cu drag isi mai aminteste si de prajitura gustoasa cu mere a mamei sale.

„Pentru ca nu gaseam ciocolata, mergea mama la Budapesta si de acolo imi cumpara ciocolata cu alune, era cea mai gustoasa. Cand nu aveam, mancam Cavit. Asta era deliciul copilariei mele. Si, desigur, prajitura cu mere pe care mama o facea extraordinar de gustoasa, ca la mama acasa. Sunt momente unice si de aici porneste totul, de la o copilarie frumoasa, una in care am avut si n-am avut ce mi-am dorit. Pentru ca nu ne-am permis chiar orice, eu provenind dintr-o familie cu oameni extrem de modesti din punct de vedere material. Daca divinitatea facea sa am, la un moment dat, pe masa, doua portocale, pentru mine era in perioada aceea visul existentei. De aici au pornit cantecele astea dedicate parintilor si oamenilor dragi din viata mea”, a mai declarat artistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here