Colicii își fac apariția când copilul ajunge la 2 săptămâni de viața, iar mai târziu apar la cei născuți prematur. Colicii dispar când copilul ajunge la 3-4 luni de viața. 

Acești reprezintă o problema când bebelușul nu creste, nu se dezvolta, face febra des, e letargic, si-a pierdut apetitul.

Măsuri de alinare:

Alimentația:

Bebelusul trebuie sa fie hrănit, curat, sa nu ii fie nici prea frig dar nici prea cald.

Laptele trebuie înlocuit cu lapte de soia sau o formula hipoalergenica.

In cazul in care alăptezi mare atenție la ceea ce consumi și evita sa mănânci: varza, broccoli, conopida, mazare. De asemenea, evit orice conține cofeina, lapte sau derivate ale acestora.

Încurajează copilul sa ragaie de fiecare data după ce mănâncă.

Tetinele biberoanelor trebuie înlocuite cu manson de plastic.

Stimulare
Unii copii se simt mai bine când stau mânuțele pe lângă corp, poziție similară cu cea din uterul mamei. Dacă ii place sa stea in poziția asta poți înfașă copilul.

Tine-l mai mult in marsupiu sau orice alt dispozitiv de purtare (e indicat wrap-ul, sling-ul) cu fata catre tine. Caldura si miscarea corpului tau il calmează, te simte mai aproape de el și își amintește ca a stat la tine in burtica.

Fa-i masaj pe burtica, in sensul acelor de ceasornic (de la stanga la dreapta), fara sa ridici mana de pe burtica bebelusului. Îl ajuta sa elimine gazele din intestine.

Cu indicațiile medicului, dacă bebelusul are reflux, i se pot administra medicamente in acest sens.  Ele scad producerea de acid gastric și coborârea fluxului de lapte către intestine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here