Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se termină pe 24 decembrie, este cunoscut drept Postul pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului.

In timpurile noastre sunt tot mai putini oamenii care mai respecta tradiția și țin post, indiferent ca sunt tineri sau bătrâni.

Postul este încă de pe vremea lui Adam și Eva. Dumnezeu i-a îndemnat la post pe cei doi care locuiau în Rai, din momentul în care i-a rugat sa nu se atingă de pomul cunoștinței binelui și răului.

Înainte de a începe propovăduirea Evangheliei, mântuitorul nostru Iisus, a postit 40 de zile și 40 de nopți în pustietate. La fel de mult ca și Iisus Hristos, au postit și.  Moise Ilie prorocul și Daniel.

Da lungul timpului tradiția s-a mai pierdut, iar tinerii din ziua de astăzi consideră că nu este important să ții post, că nu te ajută la nimic sau unii dintre ei invocă tot felul de pretexte ca să nu țină post. Dar cine își dorește cu adevărat asta o poate face, nu există nicio scuza, depinde doar de tine să ai voință și să vrei.

Postul te ajuta sa fii un om mai bune cu tine și cu cei din jur, sa nu mai iei decizii la nervi, da re gândești mai bine înainte de a lua o decizie sau o de a spune ceva, sa nu mai bei și sa nu mai mănânci mult. Evident, aceste lucruri ar trebui făcute mereu, in viața de zi cu zi, nu, numai in timpul postului. Spre deosebire de toate ființele, omul a primit o putere aparte de la Dumnezeu, este singurul care se poate opri de la instinctele sale.

Postul trebuie ținut din inima, pentru ca îți dorești și nu de dragul lumii, precum fariseii.

Cand ții post, ești mai aproape de Dumnezeu, te simți mai liniștit, împăcat cu tine însuți și de altfel mai sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here