Lucian Sova, Ministrul demisionar al Transporturilor a anuntat joi seara, ca firma Astaldi detine o hotarare judecatoareasca prin care cere executarea silita a entitatii Metrorex pentru revendicarea sumei de 47 de milioane de euro. In momentul de fata, Astaldi detine puterea, poate oricand sa inchida metroul, fiindca are hotarare judecatoreasca, iar Guvernul stie acest aspect.

Lucian Sova a declarat: “Am trimis către DLAF şi raportul Corpului meu de Control cu privire la posibile nereguli în administrarea acestui contract, care a dus la o revendicare pe care Metrorex trebuie să o plătească şi statul trebuie să ştie că aceşti bani trebuie plătiţi dacă vrem să mai mergem cu metroul şi trebuie recuperaţi de la cei care se fac vinovaţi”

Constructorii metroului Drumul Taberei, au castigat in instanta 15 milioane de lei si au pus poprire pe conturile Metrorex.

Anul trecut, lucrurile s-au complicat, si s-a mai deschis un litigiu împotriva Metrorex pentru plata a încă 29 de milioane de lei.

La finalul lunii februarie in 2011, Metrorex a selectat consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei. Aceeasi companie a mai fost implicata in alte proiecte, printer acestea  numărându-se Pasajul Basarab din Bucureşti şi Stadionul Naţional.

In schimb, dupa toate aceste probleme, angajatii Metrorex, au si ei o problema si cer o marire de salariu de la 42% cat au cerut initial, la 35%, intentionand sa faca greva, iar astfel se blocheaza jumatate din Bucuresti, traficul se va ingreuna. Angajatii ameninta cu greva, pe data de 15 decembrie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here