In 2008, au inceput lucrarile la metroul Drumul Taberei si s-a promis ca se vor finaliza in 2012. Insa din nefericire pentru locatarii zonei, nu s-a respectat nici un termen. S-a primit un nou termen, metroul va fi gata anul viitor, dar nici asta nu mai este sigur.

In ultimul timp s-a redus simtitor, ritmul lucrarilor dar si personalul, pe santier au mai ramas putini muncitori. Un fost angajat pe santier, sustine ca nu au fost platiti din luna iunie, oamenii s-au saturat sa nu fie platiti si au demisionat, mai sunt in jur de 4, 5 oameni in tot santierul.

“Reprezentanții Metrorex și ai Consultantului au observat și semnalat o încetinire a ritmului de lucru pe Magistrala 5 de metrou”, publica Metrorex, intr-un comunicat.

Asocierea de Companii care lucrează la nouă linie de metrou M5, a confirmat că există un blocaj de finanţare, cauzat de situaţiea juridice a companiei Astaldi. Aceasta se afla în pre-insolvență, si indiferent de faptul ca Metrorez primeste bani de la Uniunea Europeana, banca implicate in proiect nu mai vrea sa sustina proiectul.

Ministerul Transporturilor a realizat un proiect HG pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei, prin care Ministerul Finanţelor imprumuta Metrorex cu suma de 188 milioane de lei pentru a plati despagubirile obţinute în instanţă de către constructorul italian Astaldi.

Proiectul Metrorex costa 3.2 miliarde de lei, iar investitia de 2.65 miliarde de lei este din fonduri neramburssabile din Cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon. De aceasta magistrala se vor bucura aproximativ 64.000 de bucureşteni, care vor ajunge rapid dintr-un capat al Bucurestiului la celalalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here