Meteorologii au anuntat pentru saptamana 26 noiembrie – 02 decembrie 2018 ger, zapada si viscol extrem. Temperaturile minime anuntate se vor situa in jurul valorilor de -14, -15 grade Celsius.

Vremea se anunta extrem de capricioasa la nivelul intregului terotoriu al Romaniei. Atmosfera intr intr-un proces de racire, iar precipitatiile sub forma de ninsoare isi vor face simtita prezenta in cantitati considerabile. De asemena, si precipitatiile minime. In continuare raman valabile codurile galbene de ceata pentru zonele de campie si de deal, indeosebi in primele ore ale diminetii.

In Bucuresti, temperaturile maxime abia vor atinge 9 grade Celsius la amiaza. Noaptea, temperaturile minime inregistrare vor ajunge si pana la -9 grade, fiind preponderent geroase. Luni si marti sunt asteptate ploi, iar de miercuri meteorologii ne anuntat ca precipitatiile sub forma de ploaie se vor transforma in ninsori abundente. Cerul va fi partial noros, pe timpul zilei, iar noaptea va ploua din abundenta. Cantitatile inregistrate vor fi de aproximativ 2l/mp.

La munte vor exista episoade de viscol si ger. In primele zile alea saptamanii va ploua pe timpul zilei, iar de miercuri ninsorile abundente isi vor face simtita prezenta. Se va depune strat considerabil de zapada. In timpul noptii va fi ger, cu temperaturi de pana la -14 grade Celsius, iar maiximele, pe timpul zile, se vor incadra intre 0 si 11 grade. Vantul va sufla slab pe timpul zilei, iar cerul va fi acoperit de nori.

Valorile termice se situeaza in limitele normalului pentru aceasta perioada a anului, mai putin in partea de est a tarii, unde vor fi mai scazute decat de obicei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here