Administratia Nationala de Meteorologie nu vine cu vesti bune pentru urmatoarele saptamani! Temperaturi scazute noaptea, dar crescute ziua, cu posibilitatea sa se depaseasca media anuala. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 16 -21 octombrie.

In urmatoarea perioada diferentele de temperatura inregistrate intre regimul termic diurn si cel nocturn vor fi considerabile. Daca in timpul zilei ne asteptam la temperaturi de pana la 22 – 23 de grade Celsius, pe timpul noptii acestea pot sa scada si pana la 5 – 6 grade Celsius.

In Banat si Crisana variatiile de temperaturi vor fi reduse, media regionala va fi de 23 de grade Celsius pe timpul zilei, iar noapte temperaturile inregistrate se vor situa intre 9 si 10 grade. Dupa data de 15 octombrie, exista o tendinta de scadere a temperaturilor, pana la 18 grade Celsius in timpul zilei, iar noaptea se vor inregistra in termometre intre 7 – 9 grade.

In Transilvania si Maramures, temperaturile sunt mai scazute. Pe timpul zile maxima va atinge 20 de grade Celsius, iar noaptea temperatura minima scade pana la 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata dupa data de 20 octombrie, in rest se mentine redusa.

Moldova – in cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi predominant frumoasa, cu valori termice diurne crescute, cu medii de 21 de grade Celsius. Se vor inregistra scaderi dupa data de 13 octombrie, media va fi de 18 grade pe tul zilei. In schimb, minimele inregistrate vor scade pana la 5 – 6 grade. Se vor inregistra ploi slabe cantitativ pana pe 17 octombrie, apoi vor fi mai insemnate.

In regiunea Dobrogea, Muntenia si Oltenia vremea va fi in general frumoasa, cu temperaturi de pana la 22 – 23 de grade, dar dupa data de 12 octombrie se va inregistra o scadere usoara pana la 19 grade. Temperaturile pe timpul noptii vor fi situate intre 6 – 9 grade. Se vor inregistra ploi izolat si slabe cantitativ. Se vor extinde in timpul saptamanii 14 – 21 octombrie.

In regiunea de munte, temperaturile se vor situa in jurul valorii de 14 grade Celsius, iar in saptamana 12 – 16 octombrie temperaturile incep sa scada catre 10 grade. Noaptea se vor inregistra temperaturi intre 4 si 6 grade Celsius. Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in intervalul 16 – 21 octombrie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here