Nu exista om sa nu fi auzit de performanta remarcabila reusita de Nadia Comaneci la Montreal – prima sportiva care a primit nota 10 intr-un concurs olimpic de gimnastica! Este un simbol pentru Romania!

Cunoscuta gimnasta primeste lunar o pensie din partea Statului Roman reprezentand recunoasterea meritelor deosebite obtinute in sportul care i-a adus celebritatea. La numai 14 ani, Nadia Comaneci a devenit prima gimnasta din lume care a obtinut nota perfecta de zece la o olimpiada. Este cunoscuta ca si “Zeita de la Montreal, asta pentru ca a castigat trei medalii de aur – la individual compus, barna si paralele, o medalie de argint – la categoria pe echipe si o medalie de bronz – obtinuta la sol.

Una dintre cele mai mari gimnaste din Romania, primeste din partea statului, lunar, o suma considerabila. Prin acest lucru se considera ca ii sunt onorate rezultatele deosebite obtinute de-a lungul carierei sale impresionante. In momentul in care a obtinut punctajul perfect la Jocurile Olimpice de la Montreal, pe tabela electronica a fost afisata doar nota “1”, deoarece nu putea arata nota maxima la momentul respectiv, mai exact prima nota de “10” din istoria competitiei.

Conform informatiilor publicate de Kanal D, gimnasta primeste luna o pensie speciala in valoare 13.149 de lei de la Statul Roman pentru rezultatele absolut remarcabile. Este apreciata de mii de oameni din intreaga lume, iar micile gimnaste isi doresc sa ajunga la performanta acesteia, muncind din greu la antrenamente. Insa romanca nu primeste cea mai mare pensie acordata de stat pentru merite deosebite, ea este depasita de canotoarea Veronica Cochelea, care primeste lunar suma de 15.080 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here