Un copil hranit corect va deveni un adult sanatos! Dar un rol extrem de important il au parintii! Acestia trebuie sa inteleaga ca sunt direct responsabili de buna functionare a organismului copilului lor!

Daca ii refuzi unui copil cantitatile enorme de dulciuri si mesele in restaurantele tip fast-food nu inseamna ca nu il mai iubesti. Ii poti face toate placerile fara sa-i afecteze sanatatea. Dulciurile consumate seara ii dau o stare de agitatie si ii sunt extrem de daunatoare organismului copilului tau.

Obezitatea infantila poate fi cauzata de foarte multi factori, precum: natura genetica, starea generala de santate, activitatea fizica, sedentarismul, calitatea somnului si alimentatia. De cele mai multe ori, cand situatia ne depaseste, este indicat sa apelam la sfatul medicului. Este cel mai indicat sa indice un regim alimentar, acolo unde exista probleme de sanatate majore, care pot influent sanatatea copiilor.

Consecintele negative ale obezitatii infantile pot fi: afectiunile ortopedice, boli cardivasculare, hipertensiune arteriala, alterarea tolerantei la glucoza sau diabet. In ultimii doi ani, prevalenta obezitatii in randul celor mici a crescut simtitor in ultimii doi ani.

Cateva masuri nutritionale pe care parinti ar trebui sa le ia pentru binele copiilor:

  • reducerea din meniul zilnic al alimentelor cu continut caloric ridicat;
  • copilul trebuie incurajat sa consume alimente bogate in fibre;
  • incercarea de avea mese regulate – 3 principale si inca 2 gustari;
  • consumarea fructelor si legumelor constant;
  • limitarea accesului la alimente sarace in principii nutritive: alimente prajite, bauturi carbogazoase, etc.;
  • atentia la marimile portiilor, care trebuie sa fie direct proportionale cu varsta si nevoile copilului;
  • limitarea comportamentului sedentar si promovarea unui stil de viata cat mai activ;
  • parintele trebuie sa constientizeze ca este model pentru copilul sau si cei mici asa isi stabilesc preferintele alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here