Romania se afla de cateva zile constant sub cod portocaliu si galben in diferite zone ale tarii. Nu scapam prea curand de ploi si instabilitatea atmosferica, iar riscul de furtuni insotite de grindina si inundatii este extrem de crescut.

Meteorologii atrag atentia oamenilor sa nu efectueze deplasari in zonele aflate sub Cod Portacaliu pentru ca exista riscul emiterii unui Cod Rosu sau in zone se pot produce inundatii. Instabilitatea termica este prezenta pe intregul teritoriu al Romaniei. Se va caracteriza prin ploi abundente, pe alocuri cu caracter torential, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice si grindina.

Codul Portocaliu a intrat in vigoare azi, 3 iunie, incepand cu ora 12:00 si este valabil pana maine, 04 iunie, la ora 06:00. Fenomenele intalnite in acest interval de timp se caracterizeaza prin ploi abundente si instabilitate termica accentuaza. Este vizata zona Moldovei, jumatatea de nord a Munteniei si a Olteniei, dar si sudul si estrul Transilvaniei.

In acest interval va ploua abundent, cantitatile de precipitatii vor fi cuprinse intre 40 si 50 l/mp, iar izolat pot ajunge pana la 60 – 80 l/mp. Meteorologul de sreviciu a precizat faptul ca aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina de mici sau mari dimensiuni.

Codul Galben a intrat in vigoare azi, 03 iunie, la ora 10:00 si este valabil pana maine, 04 iunie, la ora 10:00. Sunt vizate urmatoarele zone: Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramures si local in Dobrogea si Banat. Instabilitatea atmosferica in acest interval este caracterizata prin ploi cu aspect torential, descarcari electrice. intensificari ale vantului si caderi de grindina pe arii izolate. De asemenea, cantatile de precipitatii inregistrate se vor situa intre 20 – 25 l/mp, iar izolat 35 – 50 l/mp.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here