Meteorologii anunta faptul ca vremea se schimba brusc. La inceputul saptamanii temperaturile vor scade brusc, iar valorile termice vor reveni la normalul pentru aceasta perioada. Astfel, temperaturile minime inregistrate se vor situa intre -2 si 7 grade, iar cele maxime intre 10 si 13 grade Celsius.

De asemenea, incepanad de luni vor fi precipitatii sub forma de ploi, dar trecator si pe arii restranse. Surpriza pentru aceasta perioada o reprezinta aparitia precipitatiilor sub forma de lapovita si ninsoare. Soferii trebuie sa fie foarte atenti in aceasta perioada, pentru ca aparitia acestor precipitatii si temperaturile scazute vor favoriza producerea poleiului.

Meteorologul de serviciu din cadrul ANM, Dinu Marasoiu: “In Moldova, Dobrogea si Muntenia va aparea ploaia slaba, iar in cursul noptii de luni va aparea si in Oltenia. Vantul va sufla moderat, maximele termice vor fi intre 7-8 grade pentru Nordul Moldovei pana la 19-20 de grade in Banat. Temperaturile minime vor fi intre -1 si 10 grade. Dimineata, în zonele joase, va fi ceata.”

In Moldova si Dobrogea temperaturile maxime vor fi destul de scazute si se vor incadra intre 6 şi 8 grade Celsius. Ploile isi vor face simtita prezenta pe parcursul noptii, in special in Nordul si centrul tarii. In continuare, dimineata va fi cod galben de ceata pentru regiunile de campie. La munte se vor inregistra precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Meteorologul de serviciu al ANM: “Miercuri, in jumatatea de Est a tarii, vremea se mentine inchisa, vor fi ploi slabe. La munte, la altitudini de peste 1.000 de metri, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita sau ninsoare. In restul teritoriului, va fi un cer variabil. Temperaturile maxime vor fi intre 6 si 15 grade, iar minimele noptii intre -2 si 7 grade.”

Pentru Capitala, temperaturile anuntate se vor situa intre 10 si 13 grade Celsius.

Dinu Marasoiu, meteorologul de serviciu: “Vor fi raceli usoare de la o zi la alta si se ajunge la valori termice normale sau usor sub cele normale pentru aceasta perioada. Aceeasi evolutie va fi si la Bucuresti. Daca luni mai vorbim despre o temperatura maxima cam de 13 grade, marti asteptam 10 grade, ceea ce ar fi normal pentru aceasta perioada de an, iar miercuri s-ar putea sa mai scada cu un grad sau doua.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here