Elena Udrea a fost arestata miercuri dimineata, in Costa Rica, de agentii de la Interpol. Va petrece doua luni in spatele gratiilor, timp in care autoritatile din Romania trebuie sa finalizeze extradarea ei. Seful Interpol Costa Rica a dat primele declaratii despre actiunea agentilor din subordinea sa.

Arestarea Elenei Udrea a tinut prima pagina a ziarelor, inca de miercuri. Aceasta a fost arestata la ora locala 10:00, in timp ce se plimba impreuna cu fetita sa si iubitul sau pe strazile din apropierea casei sale. La cateva ore, a fost arestata si Alina Bica. Cele doua se afla in inchisoare, urmand ca statul roman sa finalizeze extradarea lor.

Blonda de la Turism a fugit din Romania in luna februarie a acestui an, cu doar 4 luni inainte de a primi decizia definitiva de condamnare la inchisoare – 6 ani cu executare, in dosarul “Gala Bute”.

Gustavo Chinchilla este seful Interpol Costa Rica si, dupa arestarea celor doua, a dat o declaratie de presa:

“Agentii Interpol Costa Rica, impreuna cu Autoritatia de Investigatii Judiciare din Costa Rica, au capturat doua femei de origine romana, care se aflau in tara noastra. Ambele figureaza cu notificare rosie in baza de date a Interpolului si figureaza cu ordin international de extradare catre Romania. Elena Udrea a fost arestata in jurul orei 10:00, iar Elena Bica in jurul orei 14:00. Momentan, acestea sunt retinute pentru doua luni de zile, timp in care autoritatile din Romania pot finaliza extradarea lor. Dar si cele doua au dreptul de a raspunde acuzatiilor si de a face demersurile necesare pentru impiedicarea acestui proces. Cele doua persoane de origine romana au venit in Costa Rica in luna februarie, a acestui an, in mod legal. Ambele au depus cereri de azil politic. Trebuie sa asteptam sa se solutioneze cererile. Pana in momentul de fata, chiar daca Elena Udrea are un copil nascut aici, nu este un impediment pentru a fi extradata.”

Avocatul Eleni Udrea a reactionat imediat: “Ce pot sa va spun este ca seful Interpolului nu ia decizii in justitia din Costa Rica, iar declaratiile unui reprezentant al Interpolului pentru mine nu au valoare juridica de adevar asa cum va avea hotararea judecatoreasca data de o instanta a statului respectiv.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here