Mutarea intr-un alt oras sau, pur si simplu, decizia de a te muta singur, fara posibilitatea achizitionarii unei garsoniere sau aparatment, implica si o chirie. Multi chiriasi nu isi stiu drepturi, se pare! Flexibilitatea este indicata pe toate planurile, insa nu trebuie sa accepti conditii care te dezavantajeaza!

Uite la ce detalii trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa inchiriezi o garsoniera, un aparatment sau o casa:

  1. Incheierea unui simplu acord verbal! Acest lucru este in dezavantajul chiriasului! Acest acord poate suferi modificari oricand. Nu ai de unde sa stii ce conditii iti poate impune proprietarul pe parcurs, apoi vei avea de suferit, desi la inceput parea o persoana intelegatoare. Existenta unui contract in care sunt explicate clar cauzele este in avantajul tau,
  2. Proprietarul poate intra in apartament oricand! Unii proprietari se folosesc de avantajul pe care il are si face un abuz, daca nu te anunta in prealabil. Contractul semnat in prealabil poate sa stabileasca foarte clar conditiile in care proprietarul poate face vizite la locuinta.
  3. Proprietarul poate sa reinchirieze fara sa te anunte! Un alt aspect foarte important, care trebuie trecut in contract este acesta. Doar asa poti avea timp sa iti cauti o alta locuinta sau proprietarul nu poate aduce o alta persoana in aparatament, fara a-ti cere acordul.
  4. Proprietarul poate sa mareasca valoarea chiriei fara nicio notificare in prealabil. Trebuie stipulata in contract durata pe care vrei sa inchiriezi aparatmentul si suma fixa pe care o vei plati lunar.
  5. Chiriasul trebuie sa plateasca orice litigiu! Proprietarul trebuie sa suporte cheltuielile independente de vointa chiriasului (teava sparta, etc), iar chiriasul se obliga sa lasa apartamentul in starea initiala(fara mobila stricata, etc).
  6. Proprietarul iti cere sa achiti tot tu impozitul pe chirie! Nimic mai gresit! Proprietarul este obligat prin lege sa achite aceste costuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here