Stirea despre arestarea Elenei Udrea si a prietenei sale, Alina Bica, a tinut o buna perioada prima pagina a ziarelor. Cele doua au la dispozitie 2 luni pentru a beneficia de un proces, iar statul roman trebuie sa aduca dovezi in aceasta perioada pentru a se stabili daca vor fi extradate sau nu.

In aceeasi postura s-a aflat si Nicolae Popa, fostul director FNI. Acesta a fost si el arestat in Indonezi, dar a fost extradat si si-a ispasit pedeapsa in Romania.

Fostul director FNI considera ca cele doua au purtat negocieri cu autoritatile din Costa Rica. Isi permite sa spuna acest lucru pentru ca a trecut si el prin aceleasi etape. Are doua posibilitati in ceea ce le priveste pe cele doua romance.

“E planul legal, acela in care doamnele au solicitat azil politic, si planul celalalt care se intampla in majoritatea tarilor in care se negociaza. Cred ca negocierile dumnealor au esuat la un punct anume,” sustinand ca lui i s-au cerut bani ca sa devina un om liber: “Mi-au cerut 2.000.000 de dolari ca sa fiu liber.”

In direct la o emisiune televizata, acesta si-a amintit experienta prin care a trecut cand a fost arestat in Indonezia: “Eu am fost arestat de o sectie fara legatura cu Interpolul. A doua zi Interpolul a fost informat despre arestarea mea si nu stia absolut nimic. Unitatea aceasta speciala era intr-un training cu FBI si cred ca asa s-a intamplat ca eu sa fiu arestat. Am stat in primele sase luni in arest central, apoi am fost transferat in Spitalul Politiei unde am stat inca sase sau sapte luni, apoi am revenit la arestul central cam o luna, apoi la spital cateva zile si apoi a venit avionul din Romania sa fiu extradat.”

Acesta a precizat si faptul ca extradarea sa a durat un an si patru luni, nicidecum doar 2 luni. Iar procesul a fost unul de durata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here