Vremea schimba foaia. Meteorologii atrag atentia ca au emis un cod galben de vant puternic in Capitala si in alte 12 judete, pana sambata seara la ora 20.00, pe care, intre timp, l-au prelungit.

Meteorologii anunta de cateva zile aceste schimbari climatice. Fenomene precum intensificari ale vantului, dar si racire accentuata a vremii vor fi resimtite de catateni. Temperaturile scad din nou in aceste zile si cu 10 grade Celsius fata de media normala. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica de intensificari ale vantului si este valabila pana duminica seara. Vantul va sufla cu rafale de pana la 50 – 60 km/h, dar pot atinge si 70 de kilometri la ora. De luni sunt anuntate ploi in cantitati insemnate.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata mai multe avertizari de cod galben de vant puternic pentru Capitala si douasprezece judete. S-au anuntat intensificari ale vantului care vor atinge si 70 de kilometri la ora, dar si precipitatii sub forma de ploaie. Nu vor fi inregstrate ploi de lunga durata sau cantitati de apa insemnate.

Avertizarile meteorologilor au in vedere Bucurestiul, dar si judetele Tulcea, Constanta, Prahova, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Ialomita, Braila, Buzau si Calarasi, judetul Galati si in zona joasa a judetului Vrancea. In aceste judete, vantul va sufla puternic, cu viteze de 55-65 de kilometri la ora, putand atinge si 70 de kilometri la ora.

Totodata, meteorologii avertizeaza asupra formarii fenomenului de ceata. Soferii sunt atentionati si indemnati sa circule cu viteza redusa dimineata. ANM anunta ca schimbarile de temperatura duc la aparitia fenomenului de ceata, vizate sunt judetele Timis si Alba, iar acesta reducere vizibilitatea local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here