Vremea a fost destul de schimbatoare in ultima saptamana, iar meteorologii au schimbat de multe ori prognoza meteo. Acest lucru se intampla si de aceasta data. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare, de aceasta data de ninsori abundente, care va afecta cateva zone ale tarii.

Conform informarii emise de catre meteorologi, in urmatoarele doua zile se vor inregistra precipitatii sub forma de ninsoare, insemnate cantitativ, stratul de zapada care se va depune va fi consistent. Soferii sunt sfatuiti sa nu plece neechipati la drum si sa se informeze despre starea drumurilor.

In intervalul 22 ianuarie, ora 05:00 si 23 ianuarie, ora 14:00 se vor semnala precipitatii sub forma de ninsori moderate cantitativ si depunerea unui strat nou de zapada, insotite de intensificari ale vantului, dar si precipitatii mixte. Exista posibilitatea de a se forma polei.

In intervalul mai sus mentionat, precipitatiile vor incepe din regiunile sud-vestice si se vor extinde treptat, acoperind o mare parte a teritoriului. In Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, cat si in nordul si vestul Olteniei, in sudul Banatului, precum si in nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul nou care se va depune va fi consistent.

In zonele montane vor fi intensificari ale vantului, mai ales in Muntii Banatului, urmand sa se extinda si pe crestele Carpatilor Meridionali, iar in rafala va ajunge la viteze de 65 – 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolita, iar vizibilitatea va fi extrem de redusa.

Incepanda de noaptea de marti spre miercuri, 22 spre 23 ianuarie, dar si in cursul 23 ianuarie, in regiunile vestice, sudice si sud-estice se vor inregistra precipitatii sub forma de lapovita si ploaie, fiind conditii favorabile pentru formarea poleiului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here