Meteorologii au emis prognoza pentru acest sfarsit de saptamana, iar vestile nu sunt tocmai bune. Daca vineri vremea va fi mai cald decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului, lucrurile se schimba de sambata dimineata.

Vinei cerul va prezenta innorari temporare, indeosebi in regiunile vestice, nordice si centrale, iar in partea a doua a zilei se vor inregistra si precipitatii sub forma de ninsoare, slabe cantitativ, in Maramures si Transilvania, iar in Banat, Crisana si Oltenia precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla slab spre moderat, iar temperaturile, pe parcursul zilei, se vor incadra intre 2 si 10 grade Celsius. In Bucuresti, temperatura maxima la amiaza va fi de 6 grade Celsius, iar cerul va fi variabil, cu innorari spre seara.

Sambata temperaturile vor incepe sa scada, indeosebi in nord, centru si nord-est. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius in partea de nord a tarii, insa vor atinge 6 grade Celsius in Drobeta Turnu Severin. Se vor inregistra precipitatii sub forma de ninsoare si ploi slabe in regiunile extracarpatice si la munte.

Vantul va prezenta intensificari pe crestele montane, iar in restul teritoriului va sufla slab spre moderat. Soferii sunt avertizati sa circule cu prudenta pentru ca vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, cerul va fi acoperit de nori, cu conditii de fulguiala si burnita, iar temperaturile abia vor ajunge la 2-3 grade Celsius.

Duminica cerul va fi acoperit de nori aproape pe intregul teritoriu al Romaniei, vremea va inchisa si se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare la munte si in Maramures, in nordul Crisanei, in Transilvania si jumatatea de nord a Moldovei, iar in Banat, restul Crisanei si partea de sud a Moldovei vor fi mixte. In Dobrogea, Oltenia si Muntenia se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie.

Vantul va sufla slab spre moderat, cu intensificari pe crestele montane. Tempetarurile vor fi cuprinse intre -3 grade Celsius, la Suceava, si 7 grade Celsius, la Constanta.

In Capitala, valorile maxime abia vor atinge 3 grade Celsius in termometre la amiaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here