Deși TAS a dat verdictul în ceea ce privește finala de la gimnastică sâmbătă, americanii nu sunt dispuși să renunțe la medalia de bronz a lui Jordan Chiles. Ana Maria Bărbosu ar trebui să primească medalia, dar echipa din SUA ar putea avea un as în mânecă și a făcut apel în urma deciziei de sâmbătă.

Continuă scandalul de la gimnastică

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat verdictul sâmbătă, în cazul plângerilor făcute de gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. În timp ce Sabrina Voinea a încheiat competiția pe locul 4, arbitrii au decis ca Ana Maria Bărbosu să rămână pe locul 3 în clasament, așa cum era inițial, și să primească medalia de bronz care i se cuvenea.Gimnasta americancă Jordan Chiles nu a primit deloc bine vestea că nu i se mai cuvine medalia câștigată în finala de la sol și este decisă să meargă până în pânzele albe pentru a o păstra. Federația Americană de Gimnastică a depus la TAS imagini video pentru a dovedi că Chiles și echipa ei s-au încadrat în timpul regulamentar pentru a depune contestația și că nu au depășit minutul prevăzut în regulament.

”Timpul afișat, filmarea arată că Landi a declarat prima dată solicitarea sa de a depune o contestaţie la masa de anchetă la 47 de secunde după ce scorul a fost postat, urmată de o a doua declaraţie, la 55 de secunde după ce scorul a fost iniţial afişat”, a precizat USA Gymnastics într-un comunicat citat de Reuters.

Mesajul transmis de Ana Maria Bărbosu, după decizia TAS

Jordan Chiles primise inițial punctajul 13,666, în timp ce Ana Maria Bărbosu avea nota 13,700. După contestație, nota americancei a crescut, aceasta urcând înaintea româncei în clasament. Ana Bărbosu a reclamat faptul că americanii nu au depus contestația în timpul prevăzut în regulament, respectiv un minut.

”Am fost uimită. Știam că vine un verdict, dar încercam să nu ma gândesc la el. Îmi făceam planuri de vacanță. Apoi, când am aflat, nu m-am bucurat prea mult. Îmi era teamă că nu e adevărat. După ce am fost sigură, i-am îmbrățișat pe ai mei. Apoi am sunat pe toată lumea care m-a ajutat. E un sentiment pe care greu îl pot pune în cuvinte. Nu-mi vine să cred.

Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă către voi. Știu foarte bine că doare, pentru că am trecut prin aceleași stări. Dar vă cunosc și sunt sigură că veți avea forța să reveniți și mai puternice.

Sper din tot sufletul ca la următoarele Jocuri Olimpice să ne aflăm pe același podium. Ăsta e visul meu. Sunt mândră că am reușit să readuc România pe un podium olimpic. Sper că am bucurat toți românii. Le mulțumesc pentru dragul pe care mi l-au arătat”, a declarat gimnasta româncă, pentru golazo.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here