Papa Francisc se afla intr-o vizita oficiala in Romania la mai bine de 20 de ani de la ultima vizita a unui Suveran Pontif! Va sta trei zile in tara noastra, iar prima sa oprire a fost la Palatul Cotroceni.

Pentru vizita Suveranului Pontif s-a mobilizat un numar impresionant de forte de ordine, iar pentru cateva ore Bucurestiul devine una dintre cele mai sigure capitale din Europa.

A fost primit de presedintele Klaus Iohannis impreuna cu sotia sa, care l-au intampinat inca de la aeroport, apoi i-au fost alaturi pe durata sederii la Palatul Cotroceni.

Simplitatea Suveranului a fost apreciata de toata lumea, atunci cand el a ales sa mearga cu o masina autentica, Dacia Logan. Pe drumul sau catre Palat, Papa Francisc a salutat oamenii care s-au inghesuit sa il vada.

Dupa discursul Presedintelui Romaniei, Suveranul Pontif a preluat cuvantul. El si-a dorit sa aduca un omagiu romanilor care au fost nevoiti sa plece din tara pentru a-si castiga existenta:

“Aduc un omagiu sacrificiului atator fii si fiice ai Romaniei care, prin cultura lor, prin patrimoniul valorilor si muncii lor, imbogatesc tarile in care au emigrat, iar prin roadele efortului lor isi ajuta familiile ramase in patrie.

Pentru a infrunta problemele acestei noi faze istorice, pentru a individualiza solutii eficiente si a gasi puterea de a le pune in practica, trebuie sa creasca colaborarea pozitiva a fortelor politice, economice, sociale si spirituale.

E necesar ca toti sa mearga impreuna si sa-si propuna cu hotarare sa nu renunte la vocatia cea mai nobila la care Statul trebuie sa aspire: sa se ingrijeasca de binele comun al poporului sau.”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here