Fenomenul de astazi a uimit toti participantii la trafic, dar si locuitorii comunelor din apropiere. Din fericire, au existat doar pagube materiale. Meteorologii au explicat ca in tara noastra se formeaza rar tornade, insa nu exclud posibilitatea ca acest lucru sa se repete.

Fenomenul meteo extrem de rar s-a intamplat in judetul Calarasi, in apropierea localitatii Drajna. S-a format pe camp, insa in apropierea unui drum national, iar forta a fost foarte mare, caci a reusit sa rastoarne un autocar care se indrepta din Fetesti catre Slobozia. La bord se aflau 39 de persoane impreuna cu soferul. Din fericire, toti au plecat constienti de la locul in care s-au rasturnat, iar pentru cei care au avut nevoie de ingriri medicale au ajuns la fata locului mai multe echipaje speciale.

Meteorologii au afirmat ca tornada care s-a format la Drajna este un fenomen meteorologic extrem de rar in Romania, iar acum urmeaza stabileasca ce intensitate a avut aceasta. Insa au vrut sa atraga atentia populatiei ca, desi tornada s-a disipat, exista posibilitatea sa se formeze rafale de vant:

“Probabil că s-a şi disipat. Au fost condiţii atmosferice propice pentru formarea acestei tornade. Din ce am văzut şi noi pe radar, s-a format un ciclon. Sunt două tipuri de tornade, unele care se formează din super celulă şi care pot avea o intensitate între F1 şi F5. În cazul acestui fenomen meteorologic, va trebui să măsurăm, în funcţie de ce pagube au fost în zonă, pentru a vedea intensitatea tornadei şi pentru a spune despre ce a fost vorba, exact, acolo”, a declarat meteorologul de serviciu. 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here