Pe lângă proprietățile sale tonice și energizante, busuiocul acționează benefic asupra sistemului imunitar, ajutând totodată la echilibrarea sistemului nervos, endocrin și digestiv. Poate fi folosit ca remediu profilactic și curativ într-o gamă variată de afecțiuni nervoase, respiratorii și hepato-biliare:

• astenie, depresie, nevroză • tulburări ale glandelor suprarenale, mamare și sexuale • astm, bronșită, răceală, alergie respiratorie • afecțiuni hepatice, biliare și renale • reumatism • infarct miocardic, accident vascular cerebral • cancer (adjuvant) Cercetătorul științific Virginia Ciocan recomandă ca, de îndată ce busuiocul începe să facă flori, să tăiem lăstarii cu tot cu frunze și flori și să le punem la uscat. După ce plantele au devenit casante, se pun în săculeți de pânză sau de hârtie și se păstrează într-un loc uscat și răcoros, timp de 2 ani. Pentru a obține pulberea de busuioc, aveți nevoie de o râșniță electrică de cafea. Plantele se mărunțesc între degete și pun în râșniță. Se macină câteva secunde, până rezultă o pudră fină, care se cerne printr-o sită deasă. Se păstrează într-un borcănel de sticlă, cu capac. Se macină cantități mici de plantă, cât este necesar pentru 2-3 zile.

Fitoterapeutul Constantin Milică, coordonatorul Centrului AROMA din cadrul Universității Agronomice din Iași spune că busuiocul are efecte regenerante asupra organismului, reparând uzurile produse în organism ca urmare a tranzitării de la sezonul rece la cel cald. Mod de administrare Pudra se ține sub limbă 20-30 de secunde, apoi se înghite cu apă. Cura durează 14 zile. Acest remediu simplu produce o revigorare notabilă la nivel fizic și psihic. Îi ajută pe cei afectați de dezechilibre emoționale, tulburări psihice, sensibilitate la stres, surmenaj intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here