Desi te-ai incaltat cu ghete zdravene, cu talpa de cauciuc si striatii care teoretic te ajuta sa mergi in siguranta pe gheata, odata ce ai iesit afara te expui riscurilor. In aceasta situatie treuie sa fii informat despre cum sa pasesti corect, cum sa mergi, ce pozitie a corpului sa adopti si chiar cum sa cazi in asa fel incat sa suferi cat mai putine traumatisme.

  1. Pe zonele cu polei fa pasi mici si calca pe gheata cu toata talpa.
  2. Cand mergi, centrul de greutate trebuie sa se regaseasca pe piciorul din fata. Pentru asta tine si corpul putin aplecat in fata.
  3. Evita sa ti mainile in buzunare, deoarece daca sunt libere te ajuta sa iti menti echilibrul mai bine.
  4. In caz ca urci scarile, paseste precum copiii mici, pune un picior pe treapta, apoi si pe celalalt pe aceeasi treapta. Tine-te de balustrada!
  5. Nu urca pe varfuri, incearca sa calci cu toata talpa, iar la coborare procedeasa in acelasi fel, treapta cu treapta.
  6. Adultii au tendinta ca atunci cand cad sa isi incordeze muschii si de a-si intinde mainile. Aceasta tehnica incorecta poate sa duca la fracturi. In momentul in care simti ca o sa cazi si n ai nicio sansa de redresare incearca sa iti relaxezi muscii iar caderea sa fie mai fluida.
  7. In caz ca o sa cazi pe o parte, incearca sa tii mana lipita de corp sau sa o ridici intr-un unghi de 45 de grade cu palmele indreptate catre sol. Cotul trebuie sa fie astel usor flexat. Multe persoane cand cad amortizeaza cazatura nu cu palmele ci cu degetele, care se pot fractura.
  8. In situatia in care cazi pe spate tine capul cu barbia la piept si spatele usor inconvoiar. Intinde bratele inspre lateral, cu palmele indreptate catre sol.
  9. Evita sa cazi in fund! Durerea este foarte mare si lovitura poate sa iti afecteze coloana. Ideal ar fi sa reusesti sa iti rasucesti corpul, iar cazatura sa te prina pe o parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here