Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca de luni, dar si toata saptamana viitoare, elevii vor putea sa mearga la scoala, unitatile de invatamant nefiind inchise. Andronescu sustine ca este ultima saptamana din semestru si ca nu se poate sa bulverseze incheierea semestrului. “Noi nu putem sa bulversam incheierea semestrului”, a declarat ministrul, precizand ca parintii trebuie sa isi duca copiii la medic la orice suspiciune de boala.

Conform Ministrului Educatiei luni va incepe ultima saptamana din primul semestru al anului scolar 2018-2019, iar in aceasta saptamana se vor incheia situatiile scolare iar elevii trebuie sa fie prezenti la orele de curs. ”Luni, iin ultima saptamana din primul semestru, se incheie situatiile scolare pentru toti elevii si, prin urmare, nu ne permitem sa bulversam scoala si sa nu finalizam semestru. Deci ii invit luni pe toti elevii si profesorii la scoala”, a declarat ministrul Educatiei Nationale.

Ecaterina a anuntat de asemenea ca si luni se va face un triaj epidemiologic in fiecare scoala.  ”Se va face un triaj de sanatate foarte sever, ca urmare cei care prezinta simptome de gripa sau viroze respiratorii, sunt trimisi la medic. Cei care au o stare de sanatate normala, raman la scoala si isi vad de lectii, asa cum stabileste programul pentru fiecare clasa n parte”, a precizat aceasta.

”Din informatiile pe care eu le am din zilele precedente in care elevii au mers la școala, in fiecare scoala se face triaj epidesmiologic. Parintii care stiu ca au copiii bolnavi nu trebuie sa ii duca la scoala, in colectivitate. Daca parintii vin cu elevi bolnavi la scoala, in urma triajului, acestia sigur ajung la medic. E foarte usor de vazut de oricine daca exista simptome asemanatoare gripei”, a explicat Ecaterina Andronescu.

”Deci, luni mergem la scoala”, a incheiat ministrul Educației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here