Vești proaste de la meteorologi! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru 9 judeţe din centrul ţării.

Potrivit ANM, în intervalul 27 iunie, ora 03.00 – 27 iunie, ora 23.00, mare parte din ţară se află sub incidenţa unui cod galben de vreme severă.

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.
Vremea se înrăutățește din nou! Codul portocaliu de furtuni vizează județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov. Meteorologii avertizează că în aceste judeţe va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp. Avertizarea cod portocaliu de furtuni este valabilă miercuri, de la ora 9.00 la ora 23.00. Specialiştii ANM au anunţat că  ”Va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 60…70 l/mp. Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice şi la munte”

Prognoza specială pentru București

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) și până în seara zilei de miercuri (27 iunie), temporar va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula cantități de apă în general de 20…30 l/mp și, izolat, posibil peste 35…40 l/mp.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade, iar maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

În paralel, tot miercuri, însă de la ora 03.00 până la ora 23.00, a fost instituit şi un cod galben de ploi torenţiale, ce vizează DOBROGEA, Oltenia, Muntenia, , Moldova, sudul şi estul Transilvaniei. Potrivit ANM, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri, aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în DOBROGEA, Oltenia, Muntenia, Moldova, sudul şi estul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Îndeosebi în estul şi sud-estul ţării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here