Lacrima Maicii Domnului, numita si Floarea de ceara este una dintre cele mai iubite flori, ce poate sa infumuseteze orice loc, de la casa la gradina. Este foarte bine sa ai aceasta floare imprejurul tau, beneficiile ei diinf foarte numeroase. Se spune chiar ca acesta floare poate produce si mir in mod natural!

Aspectul Lacrimii Maicii Domnului, Hoya Carnosa este unul unic si incantator privirii. Familia din care face parte este Asclepidaceae si se gaseste in peste 250 de specii si varietati, fiind originara din India, China si Australia.

La atingere, floarea elimina un lichid incolo, ca lacrima, de unde si denumirea de Lacrima Maicii Domnului. Acesta este parfumat si bun la gust. De asemenea, Floarea de ceara mai este folosita si la confectionarea de metanii pentru crestini si calugari.

Floarea infloreste in timpul verii si este la mare cautare in special la Manastirea Franciscana Maria Radna sin judetul Arad, in ziua Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august. Credinciosii se strang atunci dupa slujba si pornesc in padure in cautarea acestei flori ce produce mir in mod natural. Cei de o gasesc la radacinile copacilor o culeg, o pun in apa si mai apoi beau apa pentru a se vindeca de boli. Lacrima Maicii Domnului este vazuta ca o floare facatoare de minuni si este tinuta la loc de cinste pe tot parcursul anului.

Legenda ce sta la baza denumirii plantei Lacrima Maicii Domnului o infatiseaza pe Fecioara Maria varsand lacrimi de durere la picioarele Fiului de pe cruce. Ea a mers mai apoi la Gradina Ghetsimani, acolo unde se rugase Isus inainte de a fi prins. A inchinat o rugaciune catre Dumnezeu in care ii cerea ca cei ce i-au luat fiul sa fie iertati. deoarece ea a vrut un semn al ascultarii acestei rugaciuni, Dumnezeu a facut sa rasara mii de flori mici si albe ce s-au rasandit in intreaga lume, precum credinta.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here