Noile uniforme de oras ale Fortelor Terestre si Fortelor Aeriene au fost prezentate de catre Ministerul Apararii Nationale la Palatul Cercului Militar. Acestea au fost create de catre Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale. Pentru Fortele Terestre uniforma este bej cu vipusca bej, iar cea pentru Fortele Aeriene este albastra, cu vipusca albastru inchis.

„Crearea noilor uniforme militare de oras si de serviciu a avut in vedere toate categoriile de personal militar si va cuprinde intreaga gama de articole vestimentare militare. In primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din tara, pentru ca militarii, in activitate sau in rezerva, sa isi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare”, transmit reprezentanții MApN, citați de Mediafax

Uniformele au fost prezentate marti, cu cateva zile inainte de sarbatorirea a 100 de ani de la Marea Unire. La eveniment au fost prezenti numerosi oameni de mare importanta precum ministrul Apararii, Gabriel Les, generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major al Apararii si seful Directiei logistice a Statului Major al Apararii, generalul Constantin Negrea.

„Pentru o rezistenta mai mare la murdarire, in cazul fortelor terestre exista pentru toate gradele si varianta pantalonului sau a fustei de culoare maro inchis. Acestea se pot folosi doar in timpul serviciului, nu pe strada si nu la ceremonii”, transmit organizatorii evenimentului. Uniforma pentru Fortele Aeriene are un fond albastru inchiscu cu vipusca albastru inchis pentru soldati si subofiteri si un fond albastru inchis cu vipusca bleu pentru ofiteri si generali. Compozitia este de 40% lana și 60% cordura.

Uniforma pentru Fortele Terestre
Uniforma pentru Fortele Aeriene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here