Cafeaua, un adevarat deliciu, dimineata cand abia te trezesti, sau dupa-amiaza la munca pe care o savurezi impreuna cu colegii, eventual pui si lapte sau zahar in ea.
Cafeaua, contine susbstante volatile si antioxidati, iar consumata in cantitati mici, are efecte benefice pentru organism. Poate ca nu sunt multi cei care stiu asta, dar majoritatea o consuma pentru ca le place. In 2013 s-a facut un studiu care arata ca doar 9% din oameni nu o consuma.
Aceasta, a aparut acum mai bine de 1000 de ani, nu era folosita drept bautura ci aliment. Planta a fost descoperita de un pastor etiopian, el a vazut ca animalele mancau din planta, dupa care nu mai erau atat de linistite.
Efectele cafelei, asupra organismului uman sunt foarte vizibile, ea influenteaza sistemul central nervos, circulatia sangvina si sistemul digestiv.
Nutritionistul Tamar Samuels a spus: “Unul dintre cele mai puternice efecte fiziologice ale cofeinei este capacitatea de a stimula sistemul nervos pentru a produce adrenalina.”
De ce nu e bine sa bei cafeaua cu lapte?
Nutritionistul ne atrage atentia sa nu mai punem lapte in cafea, deoarece creste aciditatea, lucru care genereaza o problema foarte grava si anume cancerul. Orice este acid pentru corp, este cangerigen. Corpul uman are nevoie de produse alcaline, iar laptele, anuleaza toate caracteristicile benefice ale cafelei.
Persoanele care sufera de stomac inflamat sau de intestine inflamate, cand beau cafea simt o stare de arsura, lucru generat de aciditate.
De ce nu e bine sa pui zahar in cafea?
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sa reducem cat mai mult consumul de zahar si doar doar 5% din aportul de calorii zilnice, sa provina din zahar.
Zaharul ne distruge dintii si ne face sa luam in greutate. Tot el este principalul motiv care duce la hipertensiune, diabet de tip II, si problemele cardiace.