Gabriela Cristea este foarte revoltata cu privire la invatamantul de stat din Romania, exprimandu-si nemultumirea chiar pe retelele de socializare. Aceasta se gandeste la momentul in care fiica ei va merge la scoala si si-ar dori sa nu primeasca zeci de exercitii ca tema pentru acasa, ci sa se bucure de timpul liber.

Pe contul sau personal de pe retelele de socializare, Gabriela Cristea a deschis un subiect destul de sensibil cu privire la sistemul de invatamant din Romania. Avand in vedere ca in doua luni va deveni mama pentru a doua oara, se gandeste la momentul in care cele mici vor incepe sa mearga la scoala.

Din punctul sau de vedere, in tara noastra cei mici primesc un volum foarte mare de informatii, care ii impiedica sa aiba timp de relaxare sau sa se joace, iar acest lucru este daunator pentru ei si dezvoltarea lor armonioasa.

Prezentatoarea Tv a adus in discutie si sistemul de invatamant dintr-o alta tara, care este situat pe primul loc mondial:

“Copiii au nevoie de odihna si de joaca. Copiilor trebuie sa le faca placere sa se intoarca acasa, pentru ca acasa ar trebui sa se relaxeze si sa se joace. Sa nu uitam ca si prin joaca copiii pot invata. Hai sa ne uitam un pic la sistemul finlandez de invatamant, sistem care este pe primul loc in lume ca si performata.

Copiii au de facut teme maxim 15 minute acasa, restul timpului se joaca, socializeaza si isi descopera talentele cu care au fost inzestrati, fara meditatii, teme interminabile pe care nu le corecteaza nimeni sau stresul la care sunt supusi cei care au examen, teze etc.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here