Cabral Ibacka a postat pe blogul sau un mesaj dur in care critica atitudinea unor romani care ies in evidenta in special in trafic, dar si in interactiuni directe cu alte persoane, prin “dependenta de smecherie”, de care prezentatorul este ferm convins ca “nu se scapa”.

„Mai scapa omul de dependenta de alcool. Poate si de cea de droguri. Dar de dependenta de smecherie nu se scapa, maica. E un fel de bucurie-blestem, asa, de te ia pe sus si nu te mai lasa. Vrei sa fii tot timpul mai smecher. Azi mai smecher decat erai ieri si tot timpul mai smecher decat ceilalti saraci care-ti trec prin faţa. Si nu conteaza unde esti, nevoia de a fi smecher da in clocot“, a scris Cabral.

Prezentatorul TV a dat si cateva exemple in care smecheria este scoasa in evidenta:

„In trafic? Tu esti imbacsitul care se suie pe linia de tramvai, care schimba sapte benzi de circulatie in 12 metri, ala care nu da semnal cand schimba directia de mers, imbecilul care nu se da la o parte din fata ambulantei, idiotul care nu opreste la trecerile de pietoni. Si asta doar pentru a te simti important, pentru a te vedea tu deasupra celorlalti (…) Tu eşti gangavul pe care-l uita Dumnezeu pe partea stanga a scarii rulante, bivolul care se buluceste sa se suie in lift inainte ca cei care vor sa coboare sa o poata face.

Pe Facebook iti biciui prostia infatuata prin niste postari agramate, cu virgule aruncate ca dintii unei furci stirbe, postand de-a valma chestii care crezi tu ca te arata puternic. Si destept. In comentarii esti inevitabil dar indubitabil ala care injura, care scrie cu CAPS, care pune opt semne de exclamatie la sfarsitul oricarei propozitii, ca asta ai tu impresia ca-ti da greutate“, a postat Cabral.

Cabral a incheiat prin a mentiona ca se bucura atunci cand mai multe persoane decid sa ii infrunte pe “smecheri”, desi acest lucru se intampla foarte rar.

„Ce-mi place cel mai mult este ca atunci cand esti infruntat isi iau şi ceilalţi inima-n dinti si intervin. Si-ti spun si ei ce cred despre tine. Iti spun in fata ca esti un slap jegos si ca nu meriti nici macar un sut in cur. Si te vad atunci, badarane, cum bati in retragere si – clipind des – esti complet naucit ca smecheria ta s-a terminat cand doi-trei oameni de bun-simt te infrunta. Eşti o sarakie, ca sa-ti spun pe limba ta. Si te doare de fiecare data cand oamenii iti spun ca vad ce esti, boss“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here