La cât ajunge anul acesta masa de Paște

Românii au avut parte de scumpiri mari în ultima perioadă și nu se opresc aici. Chiar în preajma Pastelui aflăm că trebuie să scoatem mai mulți bani din buzunare pentru a pregăti masa. De exemplu, carnea de porc este unul dintre alimentele care se vor scumpi. De exemplu, dacă un kilogram de cotlet de porc fără oase costa anul trecut 22 de lei, anul acesta va ajunge la 25 de lei.

Chiar dacă România produce o cantitate suficientă de carne, prețurile tot au crescut. În acest moment, mușchiul file a ajuns să coste aproximativ 30 lei/kg, în timp anul trecut costa circa 28 lei/kg. Acum, mușchiul de porc se vinde cu aproape 30 lei/kg, comparativ cu 28 lei/kg, cât era anul trecut.

Se scumpește carnea de miel

Mielul este animalul preferat al romanilor de Paște și nelipsit de pe mesele acestora. Se consumă o cantitate mare de carne în preajma sărbătorilor pascale, dar producătorii vin acum cu vești rele: prețul kilogramului de carne creste chiar acum.

Spre deosebire de anul trecut, romanii, mai ales cei din Capitală, vor scoate din buzunar și 50 de lei pe un kilogram de carne de miel. Specialiștii susțin că diferența este colosală, cumpărătorii fiind nevoiți să plătească cu 50% mai mult faţă de anul trecut.

Nici pâinea nu scapă de scumpiri și deja au mai avut loc câteva până acum. De altfel, bani mai mulți ajungem să dăm și pentru legumele proaspete, iar agricultorii susțin că au ajuns să mărească prețurile pentru că și costurile lor au crescut precum prețul carburanților sau salariile angajaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here