Primaria Capitalei are un nou proiect in vedere. Si anume acordarea unor vouchere de 9.000 de lei daca achizitionezi o masina electrica sau echipata cu motor pe benzina Euro 6. Conditia este sa se predea o masina veche la casare.

Proiectul seamna izbitor cu Programul Rabla, singura diferenta este conditia pusa de Primaria Capitalei. Este dedicat doar locuitorilor Bucurestiului, iar voucherele sunt mai substantiale. Ce-i drept, si pretul de achizitie al unei masini electrice este cu mult mai mare decat al unei masini normale.

Noul proiect are in avedere acordarea unor vouchere in valoare de 9.000 de lei, echivalentul a aproape 2.000 de euro. Singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca bucurestenii este sa aduca o masina uzata pentru a fi casata. Nu s-a mentionat cat de veche poate sa fie masina.

Voucherul pe care il obtineti poate fi folosit pentru a achizitiona o masina electrica sau a uneia cu motor pe benzina Euro 6. Formularea din cadrul proiectului este destul de ambigua, insa cel mai probabil in lista de modele eligibile vor fi incluse si masinile hibride cu motor pe benzina Euro 6.

“Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentu a achiziţiona autoturisme noi cu forme de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel si alte mijloace de locomotie noi, non-diesel si electrice”, este formularea articolului 3 din proiect.

Primaria Municipiului Bucuresti doreste sa acorde 5.000 astfel de vouchere, valoarea intreaga a proiectului ridicandu-se la 45 de milioane de lei, suma care va fi asigurata de la bugetul local.

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut pe larg in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here