Vremea incepe sa o ia razna in Romania! Sub avertizari de cod galben in prezent in anumite zone ale tarii, meteorologii fac un anunt la care nu se astepta nimeni: vom avea temperaturi de primavara in unele zile. Trecerile vor fi bruste de la temperaturi neobisnuite pentru aceasta perioada a anului la temperaturi sub pragul de inghet.

Temperaturile vor creste de la saptamana la saptamana, iar in luna februarie ne asteptam la temperaturi care ne vor face sa renuntam la gecile groase destinate anotimpului rece. Iata prognoza realizata de catre meteorologii de la ANM!

Vremea pentru urmatoarele 4 saptamani va inregistra cresteri treptate, dar sigure. Estimarile pe care se bazeaza meteorologii pentru urmatoarea luna sunt realizate de catre Centrul European pentru Prognoze pe Durata Medie.

In zile de 17 – 19 ianuarie temperaturile vor fi ridicate, fiind urmate de cateva zile de temperaturi scazute, chiar sub 0 grade Celsius, urmand ca spre sfarsitul lunii sa se incalzeasca, fiind peste media maxima pentru aceasta perioada a anului, specifice anotimpului primavara.

Cantitatea de precipitatii va fi redusa, multe zone fiind deficitare, mai putin in zona de munte, unde va ninge, urmand sa se depuna un nou strat de zapada.

In saptamana 21 – 28 ianuarie temperaturile vor fi putin peste cele normale pentru aceasta perioada a anului in partea de sud a teritoriului si usor sub medie in regiunile nordice.

In prima perioada a lunii februarie temperaturile vor fi peste media normala, depasind normele climatologice specifice acestui interval la nivelul intregului teritoriu. REgimul pluviometric va fi excedentar in regiunile sudice, estice si de sud est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here