Ion Tiriac a fost extrem de revoltat de catre decizia Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferata care va lega Gara de Nord de Aeroportul International Henri Coanda. El a anuntat ca va renunta din aceasta cauza la doua proiecte de interes pe care le deruleaza in otopeni: Patinuarul Tiriac- Telekom Arena si o universitate privata non-profit pe care planuia sa o finalizeze.

Intr-un comunicat de presa Tiriac a cncluzionat ca “proiectul caii ferate care sa lege Gara de nord de Aeroportul International Henri Coanda este inutil pentru Romania”.

Conform Realitatea Tv, unele surse din Ministerul Transporturilor ar sustine ca, de fapt, Ion Tiriac ar vrea de la statul roman despagubiri in valoare de cateva sute de milioane de euro pentru cele 300 de hectare de teren pe care le detine in Otopeni.

Insa, potrivit unui comunicat de acum o saptamana calea ferata ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni nu ii va afecta patinuarul. “Supararea domnului Ion Tiriac este ca nu mai poate cere aceste despagubiri fabuloase, pentru ca decizia de construire a caii ferate Gara de Nord- Aeroportul Otopeni nu ii afecteaza, de fapt, cu nimic proiectele”.

Omul de afaceri detine nu mai putin de 300 de hectare in Otopeni. La un simplu calcul, punand 200 de euro la un metru patrat, rezulta ca Ion Tiriac ar dori sa fie despagubit cu o suma uriasa: 600 de milioane de euro!

Aici exista insa probleme. Conform sursei citate, Ion Tiriac va fi intr-adevar despagubit, insa numai pentru cele 10 hectare detinute in proximitatea caii ferate. Omul de afaceri ar avea insa pretentia sa fie despagubit pentru toata suprafata de 300 de hectare. Mai mult, conform Realitatea Tv, Ion Tiriac ar intrntiona chiar sa dea in judecata statul roman, solicitand despagubiri pentru toata suprafata de teren de 300 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here