Ion Tiriac tuna si fulgera! Nu vrea ca trenul ce este programat sa mearga pana la Aeroportul Otopeni sa treaca pe terenul sau. El are un lot, fix la doi kilometri, in linie dreapta, de Henri Coanda, pe care sustine ca vrea sa construiasca o universitate. Tot aolo are si un patinuar, iar zgomotul de funda l-ar deranja.

Bucurestiu este singura capitala Europeana care nu are o legatura directa pana la aeroport. Insa cei de la Ministerul Transporturior si-u luat angajamentul sa prelungeasca linia ferata in urmatoarea perioada, cand vom organiza Euro 2020.

Prelungirea se va face prin spatele patinuarului

S-a discutat intens despre traseul pe care va circula, s-au analizat cinci variante, iar la finalul anului trecut a fost aleasa cea finala care trece prin spatele strazii Drumului Garii Odaii, iar apoi traverseaza DN1 si coboara in curtea aeroportului. A fost considerata ca fiind cea mai fezbila din punct de vedere tehnico economic. Mai exact, din calea ferata deja existenta, care duce la Gara de Nord spre Mogosoaia-balotesti, la km 16 se prelungeste adiacent Drumului Garii Odaii inca o sina, pe o portiune de 1,3 km. Fix pe unde Liviu Negoita are parcul acvatic, iar Ion Tiriac detine o parcela mare de teren. in anul 2016 fostul tenismen a construit, prin fundatia sa, un patinuar de nivel olimpic si are in plan sa ridice si o universitate. dar zgomotul pe care l-ar produce trenul il deranjeaza, astfel ca a amenintat ca va renunta la tot.

“Proximitatea actualului traseu va face imposibila continuarea activitatii patinuarului si a salii de gimnastica in conditii optime… Proiectul universitatii este, de asemenea, compromis de aceasta noua cale ferata care ar urma sa traverseze campusul intr-un mod care l-ar face complet inutilizabil, atat din perspectiva accesibilitatiii, cat si din cea fonica” a transmis Ion Tiriac printr-un comunicat de presa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here