Zeci de calatori care circulau cu unul dintre noile autobuze Otokar din Bucuresti au fost evacuati dupa ce instalatia de incalzire a autovehiculului s-a stricat, acesta fiind inundat cu apa clocotita, riscand sa ii stropeasca pe toti cei aflati in interiorul sau.

Conform Digi24 autubuzl in cauza ar fi unul dintre autobuzele Otokar care circula pe ruta 783 dintre Piata Unirii si Aeroportul Otopeni.

De asemenea, un alt autobuz Otokar, de data aceasta unul care circula pe ruta 335, a fost tras pe dreapta joi seara pe 20 decembrie, in apropierea Arcului de Triumf dupa ce a facut pana.

Primele 30 de autobuze Otokar dintre cele pe care municipalitatea le-a achizitionat au fost puse in circulatie incepand cu data de 1 decembrie pe liniile 336, 302, 601 precum si pe liniile care fac legatura cu Aeroportul International “Henri Coanda” 780 si 783. Primaria Capitalei a anuntat atunci ca pe masura ce vor mai fi receptionate autobuze, vor fi introduse treptat in circulatie conform graficului, pe liniile din zonele centrale. Din pacate noile achizitii ale primariei nu au rezistat nici macar o luna, incepand deja sa aiba probleme tehnice dupa cum se pare.

In luna iunie a anului curent, Primaria Capitalei a semnat un contract cu Otokar pentru achizitia a 400 de autobuze Euro 6, valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei, aceasta suma fara TVA.

Pana la sfarsitul acestui an vor fi livrate conform graficului primele 100 de unitati, care vor fii puse in circulatie, in speranta ca acestea nu vor mai intampina probleme tehnice. Autobuzele sunt de trei tipuri in functie de trasee: 320 de autobuze de 12 m, 50 de autouze de 10,7 m si 30 de autobuze de 18 m.

Noile autobuze beneficiaza de tehnologie GPS, care permite localizarea in trafic si furnizarea catre calatori a informatiilor legate de timpii de asteptare in statie si de parcurgere a traseului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here