Mai tineti minte cum, atunci cand erati mici, la primele semne de raceala mamele sau bunicile noastre ne pregateau o delicioasa supa de pasare?

Alegerea gatirii unui astfel de fel de mancare nu era chiar intamplatoare, stiau ele ce stiau! Medicii nutritionisti confirma beneficiile supei de pasare pentru sanatate si confirma ca au un rol extrem de important in combaterea gripei si a racelii.

Potrivit medicului nutritionist Mihaela Bililic supa de pui calda are un efect miraculos asupra racelii. Aceasta, cu ajutorul unui aminoacid numit cistina scade congestia e la nivelul cailor respiratorii si ajuta la ameliorarea respiratiei si a nasului infundat. “Din punct de vedere al mancarii, bunicile stiau, si culmea este eficient, cel mai bun remediu pentru raceala si gripa este supa de carne. Supa de pui calda are acest efect miraculos. Prin intermediul unui aminoacid numit cistina, scade congestia la nivelul cailor respiratorii, ajuta ameliorarea respiratiei si la nivelul mucoaselor, tot ce inseamna nas infundat va fi ajutat de o supa calda de pui”.

Condimentele se spune ca au de asemena efecte miraculoase pentru sanatate. Usturoiu si ardeiul iute ajuta la fluidizarea secretiilor si reusesc sa elimine inflamatia. De asemenea ghimbirul este un elemnt tot mai la moda recomandat proaspat ras sau infuzie.

“Din punct de vedere al mancarii, as recomanda condimentele, ingrediente de tip usturoi, ardeiul iute, care are efectul extraordinar la nivelul ochilor si nasului, fluidifica secretiile si, chiar daca ne curge nasul mai mult, el reuseste sa elimine inflamatia. Un element care vine din Asia, tot mai la moda, e ghimbirul. Recomand proaspat ras sau infuzie. Sunt condimentele care ne ajuta eficient”, a mai adaugat Mihaela Bilic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here